Feltöltve:

Karácsonyi gesztenyés torta

80
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

6 tojásos sárga piskóta1 darab
gesztenyemassza40 dekagramm
tej1 dl
magozott meggybefőtt1 csapott mokkáskanál
durvára vágott dió1 marék
rum1 dl
porcukor5 evőkanál
növényi tejszín2 dl

Desszertek: Karácsonyi gesztenyés torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A piskótáját már két nappal előtte megsütöm. Nem írom le, mert az előző torta receptjeimnél megtalálható. Másnap levágom a piskótám tetejét, mintha megskalpolnám, úgy egy 1,5-2 cm-es darabbal. Ezt a kalapot félreteszem, a maradék tésztakorongom belsejét pedig kikaparászom úgy, hogy maradjon egy 1,5-2 -cm-es pereme körben és az alja se lyukadjon ki. Ezt a kikapart piskótát kisebb darabokra csipkedem és megöntözöm a rummal, hozzáadom a lecsepegtetett meggyet, a diót és a 3 evők. porcukrot. A gesztenyémre öntök tejet és azzal pépesre keverem. Az egészet összekeverem és belerakom a kemény habbá vert tejszínt is, majd megkóstolom. Ilyenkor lehet még cukrozni, ki milyen édesre szeretné készíteni. Ezzel a masszával töltöm be a piskótám üregét, ráteszem a kalapját és egy vágódeszkával lesúlyozva, berakom a hűtőbe egy éjszakára. Másnapra érnek össze az ízek és akkor lehet díszíteni is, tetszés szerint. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem