Karácsonyi gesztenyés torta
Desszertek: Karácsonyi gesztenyés torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A piskótáját már két nappal előtte megsütöm. Nem írom le, mert az előző torta receptjeimnél megtalálható. Másnap levágom a piskótám tetejét, mintha megskalpolnám, úgy egy 1,5-2 cm-es darabbal. Ezt a kalapot félreteszem, a maradék tésztakorongom belsejét pedig kikaparászom úgy, hogy maradjon egy 1,5-2 -cm-es pereme körben és az alja se lyukadjon ki. Ezt a kikapart piskótát kisebb darabokra csipkedem és megöntözöm a rummal, hozzáadom a lecsepegtetett meggyet, a diót és a 3 evők. porcukrot. A gesztenyémre öntök tejet és azzal pépesre keverem. Az egészet összekeverem és belerakom a kemény habbá vert tejszínt is, majd megkóstolom. Ilyenkor lehet még cukrozni, ki milyen édesre szeretné készíteni. Ezzel a masszával töltöm be a piskótám üregét, ráteszem a kalapját és egy vágódeszkával lesúlyozva, berakom a hűtőbe egy éjszakára. Másnapra érnek össze az ízek és akkor lehet díszíteni is, tetszés szerint. Jó étvágyat kívánok hozzá.