Feltöltve:

Karácsonyi gyümölcskenyér

access_alarm 110
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

dió10 dekagramm
mandula10 dekagramm
aszalt barack20 dekagramm
aszalt szilva30 dekagramm
aszalt almakocka10 dekagramm
mazsola20 dekagramm
szilvapálinka0.5 dl
citromlé0.5 dl
víz2 dl
zabpehely10 dekagramm
cukor3 evőkanál
finomliszt20 dekagramm
mézessütemény fűszer1 evőkanál

A tésztához

liszt20 dekagramm
zabkorpa3 evőkanál
víz1 dl
elmorzsolt élesztő2 dekagramm
1 csipetnyi
cukor2 teáskanál

A mázhoz

porcukor15 dekagramm
citrom leve0.5 darab

Desszertek: Karácsonyi gyümölcskenyér a sok Gyümölcskenyér recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az aszalt gyümölcsöket kockára vágjuk, és a mazsolával együtt 1-2 órára langyos vízbe áztatjuk. Leszűrjük, a levét félre tesszük. A diót, a mandulát meg a mogyorót durvára aprítjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük, (a vizet az áztatóléből merjük hozzá).

2. lépés

A tésztához valókat bedagasztjuk, és langyos helyen 1 órán át kelesztjük. Azután a gyümölcsös masszával összegyúrjuk és két hosszúkás cipóvá formáljuk.

3. lépés

Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és további egy órán át kelesztjük. Vízzel megecseteljük és előmelegített sütőben 190 fokon 45-50 perc alatt megsütjük.

4. lépés

Ha kihűlt, porcukorból és a citromléből kevert mázzal bekenjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem