Karácsonyi karamellás cupcake
Hozzávalók
tojás | 3 darab | |
---|---|---|
cukor | 2.5 dl | |
vaníliás cukor | 1 teáskanál | |
Ráma | 100 gramm | |
tej | 1 dl | |
finomliszt | 3.5 dl | |
sütőpor | 2 teáskanál | |
só | 1 csipetnyi |
Karamellás krém
tej | 5 dl | |
---|---|---|
tojássárgája | 4 darab | |
cukor | 15 dekagramm | |
liszt | 7 dekagramm |
Desszertek: Karácsonyi karamellás cupcake a sok Cupcake recept közül.
Elkészítés
1
A cupcake alap hozzávalóit összekeverem, belekanalazom a muffin formába és gázsütőben a 4-es fokozaton tűpróbáig sütöm.
2
Karamellás krém: a cukor harmadát megpirítjuk. Ha eléggé megbarnult, hozzáadjuk a tejhez, felforraljuk, azután hagyjuk langyosra hűlni.
3
Közben a tojássárgákat habosra keverjük a maradék cukorral és a liszttel, majd folyamatos keverés mellett hozzászűrjük a langyos tejet. Ezután lassan melegítjük, (tehetjük gőzfürdőbe is), változatlanul kevergetjük amíg be nem sűrűsödik.
4
A kihűlt cupcakek tetejére habzsákból nyomjuk a kihűlt krémet. Nagyon finom. Jó étvágyat hozzá.