Feltöltve:

Karácsonyi pite ünnepi maradékokból

access_alarm 60
cake Könnyű
person_outline 6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

leveles tészta1 csomag
gomba200 gramm
póréhagyma1 darab
maradék sült pulyka400 gramm
fagyasztott zöldborsó100 gramm
Tojás4 darab
tejszín100 milliliter
Knorr Csirkehúsleves-kocka1 darab

Tipp: Ezt a húsos pitét le is fagyaszthatjuk sütés előtt. Adjunk hozzá darabolt sonkát, bacont, kolbászt. Kipróbálhatunk egyéb zöldségeket, mint pl. kelbimbó, pasztinák. A zöldségeket süssük meg, mielőtt beletesszük a pitébe.

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Hajtsuk a tésztát a pite (gyümölcstorta) formába. Süssük ki vakon halvány barnára 15-20 perc alatt. (Tegyünk alufóliát, vagy sütőpapírt a tésztára, majd öntsünk rá szárazbabot, így süssük.) Majd vegyük ki a sütőből, vegyük le róla a babot és hagyjuk hűlni.

2. lépés

Szeleteljük fel a gombát és a megtisztított póréhagymát (csak a fehér részét). Forrósítsunk fel 2 ek margarint egy serpenyőben. Pirítsuk halvány barnára a gombát és a póréhagymát. Adjuk hozzá a leveskockát. Keverjük hozzá a mustárt. Keverjük hozzá a feldarabolt sült pulykát és a borsót.

3. lépés

Verjük fel a tojásokat a tejszínnel. Öntsük a pulykás tölteléket a kisült formába. Öntsük rá a tojásos tejszínt. Helyezzük a sütőbe. majd süssük készre 25-35 perc alatt. Tálaljuk zöld salátával.

Hozzászólások

Hasonló receptek