Karácsonyi pite ünnepi maradékokból
Karácsonyi pite ünnepi maradékokból
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • leveles tészta - 1 csomag
  • gomba - 200 gramm
  • póréhagyma - 1 darab
  • maradék sült pulyka - 400 gramm
  • fagyasztott zöldborsó - 100 gramm
  • Tojás - 4 darab
  • tejszín - 100 milliliter
  • Knorr Csirkehúsleves-kocka - 1 darab

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Hajtsuk a tésztát a pite (gyümölcstorta) formába. Süssük ki vakon halvány barnára 15-20 perc alatt. (Tegyünk alufóliát, vagy sütőpapírt a tésztára, majd öntsünk rá szárazbabot, így süssük.) Majd vegyük ki a sütőből, vegyük le róla a babot és hagyjuk hűlni.
  2. Szeleteljük fel a gombát és a megtisztított póréhagymát (csak a fehér részét). Forrósítsunk fel 2 ek margarint egy serpenyőben. Pirítsuk halvány barnára a gombát és a póréhagymát. Adjuk hozzá a leveskockát. Keverjük hozzá a mustárt. Keverjük hozzá a feldarabolt sült pulykát és a borsót.
  3. Verjük fel a tojásokat a tejszínnel. Öntsük a pulykás tölteléket a kisült formába. Öntsük rá a tojásos tejszínt. Helyezzük a sütőbe. majd süssük készre 25-35 perc alatt. Tálaljuk zöld salátával.