Karácsonyi Sacher kocka
Hozzávalók
A tésztához
keserű csokoládé | 10 dekagramm | |
---|---|---|
darált dió | 12 dekagramm | |
liszt | 6 dekagramm | |
kakaópor | 2 dekagramm | |
őrölt fahéj | 1 csipetnyi | |
őrölt szegfűszeg | 1 csipetnyi | |
Ráma | 15 dekagramm | |
kristálycukor | 12 dekagramm | |
tojás | 4 darab |
A töltéshez
forró barackíz | 18 dekagramm |
---|
A bevonathoz
étcsokoládés tortabevonó massza | 20 dekagramm | |
---|---|---|
étolaj | 4 evőkanál |
A díszítéshez ízlésünk szerint
pörkölt mandula | 1 adag | |
---|---|---|
arany színű gyöngyök | 1 kevés | |
marcipán levél | 1 csokor |
Desszertek: Karácsonyi Sacher kocka a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A puha Ramát az olvasztott keserű csokoládéval habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojásfehérjét kristálycukorral habbá verjük, majd a kettőt összekeverjük és hozzáadjuk a liszt, dió, kakaópor keverékét.
Egy kisebb méretű 18x27 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 170 °C-on 25-30 perc alatt megsütjük.
Miután langyosra hűlt, középen kettévágjuk és a felforralt barackízzel megkenjük, ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
Hullámos késsel 3x3 cm-es négyzetekre vágjuk, majd a felolvasztott olajos tortabevonó masszába mártjuk és rácsra helyezzük.
A maradék bevonó masszát leszűrjük és készen vásárolt díszekkel dekorálhatjuk a bevonóval felragasztva.