Feltöltve:

Karácsonyi Sacher kocka

55
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

keserű csokoládé10 dekagramm
darált dió12 dekagramm
liszt6 dekagramm
kakaópor2 dekagramm
őrölt fahéj1 csipetnyi
őrölt szegfűszeg1 csipetnyi
Ráma15 dekagramm
kristálycukor12 dekagramm
tojás4 darab

A töltéshez

forró barackíz18 dekagramm

A bevonathoz

étcsokoládés tortabevonó massza20 dekagramm
étolaj4 evőkanál

A díszítéshez ízlésünk szerint

pörkölt mandula1 adag
arany színű gyöngyök1 kevés
marcipán levél1 csokor

Desszertek: Karácsonyi Sacher kocka a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A puha Ramát az olvasztott keserű csokoládéval habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojásfehérjét kristálycukorral habbá verjük, majd a kettőt összekeverjük és hozzáadjuk a liszt, dió, kakaópor keverékét.

2

Egy kisebb méretű 18x27 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 170 °C-on 25-30 perc alatt megsütjük.

3

Miután langyosra hűlt, középen kettévágjuk és a felforralt barackízzel megkenjük, ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

4

Hullámos késsel 3x3 cm-es négyzetekre vágjuk, majd a felolvasztott olajos tortabevonó masszába mártjuk és rácsra helyezzük.

5

A maradék bevonó masszát leszűrjük és készen vásárolt díszekkel dekorálhatjuk a bevonóval felragasztva.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem