Karácsonyi szílvalekváros linzer
Karácsonyi szílvalekváros linzer
  • timer110 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • porcukor (2x10 dkg) + egy kevés a szóráshoz - 20 dekagramm
  • kakaó - 1 púpos evőkanál
  • liszt (2x30 dkg) - 60 dekagramm
  • Rama (2x20 dkg) - 40 dekagramm
  • tej - 1 darab
  • tojás - 2 darab
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • sütőpor tortalaponként - 1 teáskanál
  • citromhéj - 1 darab
  • mézes sütemény fűszerkeverék - 1 teáskanál
  • fahéjas szilvalekvár - 1 kevés

Elkészítés:

  1. Vaníliás tészta: a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverni, majd belemorzsolni a Ramát és az 1 db. tojássárgát. Én a robotgép spiráljával csináltam és a végén még kézzel kicsit átgyúrtam, majd fóliába téve mehet a hűtőbe 1 órát.
  2. Kakaós tészta: a lisztet, porcukrot, sütőport, kakaót és a mézes sütemény fűszerkeveréket összekeverni, majd belemorzsolni a Ramát. Jól összedolgoznia az 1 tojássárgával, majd jól átgyúrni és ez is mehet a hűtőbe 1 órára.
  3. A hűtőből kivéve porcukros lapon vékonyra nyújtani, először a vaníliás tésztát és tetszőleges kiszúróval kiszúrni a lyukas formákat. Én harang formát használtam most, de lehet variálni. A sütőt előmelegíteni 175 fokra és a sütőpapíros tepsibe rakott formákat 10 percig sütni, majd a tepsiben hagyni kissé kihűlni.
  4. Ugyanígy járni el a kakaós tésztával, de természetesen ezek teli formájúak legyenek. Ha kihűltek, a vaníliás és a kakaós párokat összeragasztani a lekvárral, majd a közepébe még picit lehet rakni.
  5. A legvégén porcukorral meghinteni. Fémdobozban sokáig eláll.