Feltöltve:

Karácsonyi tortánk

120
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Barna krém

kakaópor3 evőkanál
rum1.5 evőkanál
Ráma10 dekagramm
cukor15 dekagramm
liszt3 evőkanál
tej3 dl

Csokimáz a nagy tortára

durvára vagdalt pirított mandulaforgács, vagy dió10 dekagramm
zöld marcipán, vagy tetszőlegesen bármi15 dekagramm
olaj1 evőkanál
ét tortabevonó csokoládé15 dekagramm

Csokimáz a kis tortára

olaj1 teáskanál
tortabevonó csokoládé6 dekagramm

Öntet

rum (kb)3 dl
víz (kb)0.5 dl
cukor3 evőkanál
narancs leve1 darab

Cukormassza

zselatin1 evőkanál
porcukor, amennyit felvesz1 kevés
méz2 evőkanál
Ráma1 evőkanál
víz6 evőkanál

Sárga krém

narancs apró darabokra vagdosva1 darab
Ráma20 dekagramm
cukor20 dekagramm
vaníliás ízű pudingpor1 csomag
tej3 dl

A tortához

3 tojásos barna piskótatortalap (15 cm átmérőjű, kb.)1 darab
5 tojásos sárga piskótatortalap, (26 cm átmérőjű, kb.)1 darab

Desszertek: Karácsonyi tortánk a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A sárga krémhez a cukorral elkevert pudingot sűrűre főzzük a tejjel, majd amikor kihűlt, elkeverjük a csipetnyi sóval habosra kevert Ramával és belekeverjük a narancsdarabkákat is. A barna krémhez a liszttel és a cukorral elkevert kakaót a tejjel kis lángon kevergetve besűrítjük, majd amikor kihűlt, kikeverjük a habosított Ramával és rummal ízesítjük.

2

A narancsos sziruphoz felforraljuk a hozzávalókat, pár percig főzzük és amikor levesszük, a rummal is elkeverjük. A kihűlt sárga tortalapot két lapra vágjuk, a barnát 3 lapra. A lapokat meglocsoljuk a narancsos öntettel, a sárga tortalapot a narancsos krémmel töltjük meg, a barnát a csokis krémmel.

3

Mindkét tortát a csokis krém maradékával vonjuk be kívülről és másnapig hűtőbe tesszük. A kis tortát és a nagy tortát bevonjuk csokimázzal, az oldalát a dióval díszítjük. A nagy tortát gőz fölött felolvasztott, kevés olajjal elkevert tortabevonóval becsíkozzuk kinyomózsák segítségével, a közepét kihagyjuk, elég a szélén és az oldalán, majd amikor megdermedt, óvatosan ráillesztjük a kis tortát.

4

Tetszőlegesen díszítjük, amihez van türelmünk. A zöld marcipánból készítettem a masnit, a cukor rózsákat meg fondantból.

5

Cukorrózsát a következők szerint készítjük, cukormasszából. A porcukrot szitáljuk át, minél finomabbra, őrölt porcukrot válasszunk. Kb fél kilónyit tegyünk keverőtálba és csináljunk a közepére egy lyukat. A zselatint keverjük el a vízzel, vízgőz felett melegítsük fel, majd amikor már jó forró, adjuk hozzá a Ramát és a mézet és keverjük mindaddig amíg teljesen szétolvad benne.

6

Öntsük a porcukorhoz, majd kanállal keverjük bele, adagoljuk közbe bele a porcukrot és amikor már nem tudjuk kanállal keverni, akkor tegyük porcukorral meghintett munkalapra és gyúrjunk bele annyi porcukrot még, hogy ne ragadjon már sem a munkalapra, sem a kezünkre.

7

Nekem 1 kg porcukorból bő 100 gr-i maradt. Csomagoljuk fóliába, tegyük bele zacskóba, majd hagyjuk, hogy pihenjen egy napot.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem