Karamell szelet
Hozzávalók
Tésztához
cukor | 20 dekagramm |
---|---|
liszt | 15 dekagramm |
tej | 1 dl |
tojás | 4 darab |
sütőpor | 0.5 csomag |
3 in 1 kávé | 2 darab |
étolaj | 1 dl |
Krémhez
karmell ízű pudingpor | 2 csomag |
---|---|
tej | 5 dl |
Ráma | 20 dekagramm |
porcukor | 15 dekagramm |
Tetejére
tejszínhab | 4 dl |
---|
Desszertek: Karamell szelet a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A hozzávalókból piskótatésztát készítünk. Közepes méretű tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük.
2
A krémhez a pudingport a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A Ramát a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot és a kihűlt tészta tetejére simítjuk.
3
A tejszínt felverjük, a krémre kenjük, de nem kell nagyon elsimítani.
4
Két teáskanál karamell ízű pudingport 3 teáskanál cukorral, 2 teáskanál étolajjal és kb 1-1.5 dl vízzel felfőzünk. A tejszínre csurgatjuk és egy pálcika segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen.