Feltöltve:

Karamella

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor35 dekagramm
Ráma10 dekagramm
tej2 dl
tejszín1 dl
vaníliás cukor, vagy vanília eszencia1 csomag

Desszertek: Karamella a sok

Elkészítés

1

A tejet, tejszínt, cukrot, vaníliás cukrot, vagy vaníliaeszenciát és a Ramát odatesszük főni. Szinte folyamatos kevergetés mellett (ezért pepecs egy kicsit) addig főzzük, amíg sűrű, pl. sűrített tej állagú nem lesz. Nekem kb fél óra volt, (váltakozó hőfokkal, maximális hőfokkal gyorsabban sűrűsödik ugyan, viszont a kipukkanó buborékok miatt megégethetjük valamelyik testrészünket).

2

Ezután hagyjuk egy kicsit hűlni, ezalatt tovább sűrűsödik. Egy teflonos bevonatú kisebb formába, vagy sütőpapírral béleltbe csorgatjuk. Én sima ételtároló dobozt béleltem ki sütőpapírral. Kb 1 óra alatt megszilárdul.

3

Kiborítjuk a formából és lehet szeletelni. Lehet beletenni apróra vágott mogyorót, diót, egyéb magvakat is, amíg meleg a karamellánk, ill. ízesíteni aromákkal. 3 dl tejjel is el lehet készíteni, kihagyva a tejszínt.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem