Feltöltve:

Karamellás almás pite

80
Könnyű
4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltelékhez

Ráma15 dekagramm
édes, kemény alma meghámozva, a magháza nélkül2.5 kilogramm
citrom leve0.5 darab
kristálycukor50 dekagramm
víz1 dl
tejszín2 dl

A tésztához

liszt25 dekagramm
Ráma15 dekagramm
porcukor5 dekagramm
tojássárgája1 darab

Desszertek: Karamellás almás pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet elmorzsoljuk a hideg Ramával, hozzáadjuk a porcukrot és a tojást majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük 15-20 percre, majd egy lapot nyújtunk belőle, amivel kibélelünk egy 27x39 cm-es tepsit. Sűrűn megszurkáljuk egy villával és előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük.

2

Amíg sül, 8 db almát 8-8 gerezdre vágunk és beleforgatjuk a citromlébe. A töltelékhez szánt Ramát egy 32 cm-es serpenyőben megolvasztjuk, majd megpároljuk benne az almát. Akkor jó, ha pirulni kezd egy kicsit. Kivesszük a serpenyőből és félre tesszük.

3

A maradék almát felszeleteljük és 15 dkg cukorral 25 percig pároljuk.

4

Az elősütött tésztára kenjük, majd az almagerezdekkel beborítjuk a tetejét és további fél óráig sütjük.

5

A maradék cukrot a vízzel karamellé főzzük és a folyékony tejszínnel összeforraljuk. A kisült sütire öntjük és hideg helyre tesszük, majd ízlés szerint tejszínhabbal kínáljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

50"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem