Karamellás almás pite
Desszertek: Karamellás almás pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
A lisztet elmorzsoljuk a hideg Ramával, hozzáadjuk a porcukrot és a tojást majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük 15-20 percre, majd egy lapot nyújtunk belőle, amivel kibélelünk egy 27x39 cm-es tepsit. Sűrűn megszurkáljuk egy villával és előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük.
Amíg sül, 8 db almát 8-8 gerezdre vágunk és beleforgatjuk a citromlébe. A töltelékhez szánt Ramát egy 32 cm-es serpenyőben megolvasztjuk, majd megpároljuk benne az almát. Akkor jó, ha pirulni kezd egy kicsit. Kivesszük a serpenyőből és félre tesszük.
A maradék almát felszeleteljük és 15 dkg cukorral 25 percig pároljuk.
Az elősütött tésztára kenjük, majd az almagerezdekkel beborítjuk a tetejét és további fél óráig sütjük.
A maradék cukrot a vízzel karamellé főzzük és a folyékony tejszínnel összeforraljuk. A kisült sütire öntjük és hideg helyre tesszük, majd ízlés szerint tejszínhabbal kínáljuk.