Feltöltve:

Karamellás ananásztorta

40
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

cukor20 dekagramm
tojás4 darab
Ráma10 dekagramm
1 csipetnyi
liszt15 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
vaníliás cukor1 csomag

Karamellhez

Ráma5 dekagramm
barna, vagy nádcukor (de sima cukorral is lehet készíteni)5 dekagramm
tejszín0.5 dl

Ezenkívül

ananász1 doboz

Desszertek: Karamellás ananásztorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A karamellhez lassú tűzön összeolvasztjuk a Ramát, a cukrot és a tejszínt, majd pár percig forraljuk. Egy Ramával kikent formába öntjük, (kapcsos tortaforma nem jó) és kissé hűlni hagyjuk.

2

A tésztához a cukrot és a Ramát habosra keverjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet, sót, vaníliás cukrot, végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.

3

A cukros alapra rakosgatjuk az ananászkarikákat, tetejére öntjük a tésztát és előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütjük, majd 10-15 percig pihentetjük. A forma tetejére helyezzünk egy tálcát és gyors mozdulattal fordítsuk meg, hogy ki tudjuk borítani a formából.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem