A szalalkálit a tejben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval keményebb, rétestészta állagú tésztát készítünk. Négy részre osztjuk és rövid pihentetés után a tepsi méretének megfelelő 27x39 cm-es lapokat nyújtunk belőle. Könnyebben dolgozhatunk vele, ha a gyúrótáblát finomliszt helyett rétesliszttel hintjük meg. A tepsi hátlapjára fektetjük a lapokat, kicsit megszurkáljuk és előmelegített sütőben 210 °C-on 10-12 perc alatt megsütjük. Miután kivettük a tésztalapokat a sütőből, egy kés segítségével csúsztassuk át őket egy hideg tálcára. Az egymás után kisült lapokat egymásra is tehetjük, nem fognak összeragadni. A krémhez a pudingport egy kézi habverővel elkeverjük 3 dl hideg tejben. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a pudingporos pépre öntjük, összekeverjük, majd forrásig főzzük. A tűzhelyről levéve belekeverjük a Ramát és ezzel a forró krémmel megtöltjük a lapokat úgy, hogy a tetejére is maradjon egy vékony réteg. Hűtőbe tesszük néhány órára, majd miután kihűlt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.