Karamellás, fehércsokis almás pite
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
víz | 40 milliliter | |
cukor | 1 evőkanál | |
liszt | 25 dekagramm | |
alma | 4 darab | |
tejszín | 1 dl | |
só | 1 teáskanál | |
őrölt fahéj | 4 evőkanál | |
fehér csokoládé | 10 dekagramm | |
vanília | 1 darab |
Desszertek: Karamellás, fehércsokis almás pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
Először a tésztát készítjük el:
A lisztet egy tálba szitáljuk ,a közepébe ütjük a tojást, 12,5 dkg felkockázott margarint, sót és cukrot.
Elkezdjük összedolgozni és idő közben hozzá öntjük szépen fokozatosan a vizet is.
Alaposan összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük felhasználásig.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
A cukrot egy nagyobb serpenyőben elkezdjük karamellizálni. Amikor szépen felolvadt a cukor, akkor belekeverjük a vanília kikapart magjait, majd apránként belecsurgatjuk a tejszínt. Óvatosan, mert felhabzik!

Amikor elolvadt a cukor, akkor a reszelt almából a két kezünkkel kinyomjuk a felesleges levet és szép óvatosan a karamellhez adjuk. Alaposan elkeverjük, majd beledobunk 100 gramm fehér csokit. Ha felolvadt készen is vagyunk. Nagyon kicsit hagyjuk hűlni, ez idő alatt a tésztával kibéleljük a piteformánkat, amit előzőleg azért kimargarinoztunk.