Karamellás, fehércsokis almás pite
Karamellás, fehércsokis almás pite
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
  • víz - 40 milliliter
  • cukor - 1 evőkanál
  • liszt - 25 dekagramm
  • alma - 4 darab
  • tejszín - 1 dl
  • só - 1 teáskanál
  • őrölt fahéj - 4 evőkanál
  • fehér csokoládé - 10 dekagramm
  • vanília - 1 darab

Elkészítés:

  1. Először a tésztát készítjük el: A lisztet egy tálba szitáljuk ,a közepébe ütjük a tojást, 12,5 dkg felkockázott margarint, sót és cukrot. Elkezdjük összedolgozni és idő közben hozzá öntjük szépen fokozatosan a vizet is. Alaposan összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük felhasználásig.
  2. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A cukrot egy nagyobb serpenyőben elkezdjük karamellizálni. Amikor szépen felolvadt a cukor, akkor belekeverjük a vanília kikapart magjait, majd apránként belecsurgatjuk a tejszínt. Óvatosan, mert felhabzik!
  3. Amikor elolvadt a cukor, akkor a reszelt almából a két kezünkkel kinyomjuk a felesleges levet és szép óvatosan a karamellhez adjuk. Alaposan elkeverjük, majd beledobunk 100 gramm fehér csokit. Ha felolvadt készen is vagyunk. Nagyon kicsit hagyjuk hűlni, ez idő alatt a tésztával kibéleljük a piteformánkat, amit előzőleg azért kimargarinoztunk.
  4. Szép vékonyra nyújtjuk és a pereménél kissé hosszabbra hagyva levágjuk a felesleget. Villával megszurkáljuk az alját, majd elegyengetjük benne a tölteléket és a maradék tésztával befedjük, a széleket alaposan összenyomkodjuk.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.