Karamellás képviselőfánk
Karamellás képviselőfánk
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Az égetett tésztához

    • olaj - 100 milliliter
    • víz - 100 milliliter
    • liszt - 200 gramm
    • só - 1 darab
    • tojás - 4 darab

    A tejszínes karamellkrémhez

    • cukor - 50 gramm
    • habtejszín - 500 milliliter

    A vaníliakrémhez

    • tej - 300 milliliter
    • kristálycukor - 70 gramm
    • vaníliás pudingpor - 70 gramm
    • puha Rama - 270 gramm

    A mázhoz

    • porcukor - 200 gramm

    Elkészítés:

    1. A tejszínes karamellkrémhez olvasszuk meg, majd karamellizáljuk a cukrot. Lassan öntsük hozzá a tejszínt, és kevergetve főzzük 3 percig. Ha kihűlt, éjszakára tegyük be a hűtőbe.
    2. Az égetett tésztához forraljunk fel 100 ml vizet az olajjal és egy csipet sóval. Fakanállal folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a lisztet. Amikor a massza már elválik az edény falától, robotgéppel dagasszuk addig, míg langyosra nem hűl. Ekkor egyenként dolgozzuk hozzá a tojásokat.
    3. Tegyük a masszát habzsákba. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és nyomjunk rá 5 cm átmérőjű tésztaköröket. Spricceljünk rá egy kevés vizet, és süssük előbb 220 fokon 10 percig, majd 170 fokon addig, amíg meg nem sülnek a fánkok. Miután kihűltek, vízszintesen vágjuk ketté őket.
    4. A vaníliakrémhez főzzük sűrűre a tejet a cukorral és a pudingporral. Vágjuk kisebb darabokra a margarint, keverjük habosra, és kanalanként dolgozzuk a pudingba. Töltsük a krémet csillagcsöves habzsákba, és nyomjuk a félbevágott fánkok aljára.
    5. Tegyünk félre 10 evőkanálnyit a tejszínes karamellkrémből. A többit verjük kemény habbá, kanalazzuk habzsákba, és nyomjuk a vaníliakrémre. Végül fedjük be a fánkok tetejével.
    6. A mázhoz keverjük simára a porcukrot a félre tett tejszínes karamellkrémmel. Vonjuk be vele a fánkok tetejét, és hagyjuk megszilárdulni.