Karamellás krémes
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 5 dekagramm | |
---|---|---|
víz | 2 dl | |
tojás | 1 darab | |
cukor | 6 evőkanál | |
tej | dl | |
liszt | 25 dekagramm | |
tejszín | 5 dl | |
méz | 1 evőkanál | |
sütőpor | csomag | |
zselatin | 1 teáskanál | |
porcukor | 10 dekagramm | |
tojássárga | 1 darab | |
főznivaló vaníliás pudingpor | 2 csomag | |
főznivaló karamellás pudingpor | 1 csomag |
Desszertek: Karamellás krémes a sok Krémes recept közül.
Elkészítés
Tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 külön lapot sütünk belőle sütőpapírral bélelt közepes tepsibe 180 fokon 25-25 perc alatt.
Sárga krémhez a tejet,pudingot,lisztet és a vizet összekeverjük és sűrű krémet főzünk belőle.
Margarint és a porcukrot kikeverjük és a kihűlt pudinghoz tesszük.
Fehér krémhez a tejszínt habbá verjük.Cukrot megpirítjuk.1 deciliter vízbe jól kikeverjük a zselatint és a zselatinos vízzel felengedjük,majd belecsorgatjuk a tejszínbe miközben keverjük.
Egyik tésztára rákenjük a sárga krémet,erre rásimítjuk a fehéret és rátesszük a másik lapot.
Porcukrot,karamell pudingot, margarint és a forró vizet jól kiverjük és a tészta tetejére kenjük.Másnap szeleteljük.