Karamellás pite
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 2 darab | |
tej | liter | |
liszt | 3 evőkanál | |
finomliszt | 50 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
kristálycukor | 30 dekagramm |
Desszertek: Karamellás pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
A sütőporos lisztből, cukorból,Ramából, tojásból és tejből sima tésztát gyúrunk. Négy egyforma cipóra osztjuk, és 30 percig pihentetjük hideg helyen. A cipókat egyenként kinyújtjuk sütőlap nagyságúra, és egyenként megsütjük 15-15 perc alatt 180 °C fokon.
2
Kis lángon karamellizáljuk a cukrot. Ezután hozzáadjuk az előre megmelegített tejet, majd a 3 evőkanál lisztet. A masszát simára keverjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert Ramát.
3
A krémmel egyenként megkenjük a lapokat, és egymásra rétegezve őket visszatesszük a sütőlapra vagy egy dekoratív tálra. A kész pitét éjszakára lenyomatjuk (pl. egy deszkával) és másnap kis kockákra szeleteljük.