Karamellás szelet
Karamellás szelet
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • Ráma - 12 dekagramm
    • sűrített tej - 2 tubus
    • méz - 2 evőkanál
    • cukor - 7 dekagramm

    Tészta

    • Ráma - 20 dekagramm
    • kakaópor - 5 dekagramm
    • cukor - 30 dekagramm
    • tojás - 2 darab
    • liszt - 22 dekagramm

    Csokoládémáz

    • étcsokoládé - 10 dekagramm
    • tejcsokoládé - 10 dekagramm
    • olaj - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. Megolvasztjuk a Ramát, hozzákeverjük a kakaót és a cukrot. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tojást, majd végül a lisztet. Kikent, kilisztezett 20x30-as tepsibe öntjük és előmelegített, 160 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
    2. A karamellkrémhez a Ramát megolvasztjuk egy edényben, hozzákeverjük a sűrített tejet, a mézet és a cukrot. Kis lángon, folyamatosan kevergetjük, amíg karamellszíne nem lesz, ez kb. 15 perc, majd langyosra hűtjük. A tésztára öntjük, végül berakjuk a hűtőbe dermedni.
    3. Gőz fölött megolvasztjuk a kétféle csokoládét, belekeverjük az olajat és ráöntjük a süteményre. Tálalásig hűtőben tartjuk.