Karamellás torta
Hozzávalók
cukor | 14 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 12 dekagramm | |
Ráma | 12 dekagramm | |
tej | 4 dl | |
tojás | 3 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
só | 1 csipetnyi | |
csokoládés pudingpor | 1 csomag | |
karamellás pudingpor | 1 csomag | |
sütőpor | 1 teáskanál | |
rum, vagy egy kevés rumaroma | 3 evőkanál | |
tortadara, vagy bonbon | 12 dekagramm | |
tortabevonó | 5 dekagramm | |
tejkaramella | 18 darab | |
tejszín | 3 dl | |
habfixáló vagy 1 csomag zselatinpor | 1 csomag |
Desszertek: Karamellás torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A Ramát kikeverjük a 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval. Beledolgozzuk a tojásokat, a csokoládés pudingporral és a sütőporral elvegyített lisztet, majd a rumot, vagy a rumaromát. Beleforgatunk 10 dkg tortadarát és a masszát Ramával kikent, zsemlemorzsával meghintett kapcsos tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. A karamellás pudingport a tejjel és a 2 ek cukorral a szokott módon elkészítjük. A megolvasztott bevonót csíkokban a kihűlt tortalapra csorgatjuk. A tejszínt felverjük a maradék cukorral és a habfixálóval, majd elkeverjük a kihűlt pudinggal és a felkockázott tejkaramellák 2/3-ával. A krémmel megkent tortalapot megszórjuk a maradék tejkaramellával és tortadarával, majd hűtőbe tesszük.