Feltöltve:

Karamellás torta

10
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor14 dekagramm
liszt12 dekagramm
Ráma12 dekagramm
tej4 dl
tojás3 darab
vaníliás cukor1 csomag
1 csipetnyi
csokoládés pudingpor1 csomag
karamellás pudingpor1 csomag
sütőpor1 teáskanál
rum, vagy egy kevés rumaroma3 evőkanál
tortadara, vagy bonbon12 dekagramm
tortabevonó5 dekagramm
tejkaramella18 darab
tejszín3 dl
habfixáló vagy 1 csomag zselatinpor1 csomag

Desszertek: Karamellás torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A Ramát kikeverjük a 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval. Beledolgozzuk a tojásokat, a csokoládés pudingporral és a sütőporral elvegyített lisztet, majd a rumot, vagy a rumaromát. Beleforgatunk 10 dkg tortadarát és a masszát Ramával kikent, zsemlemorzsával meghintett kapcsos tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. A karamellás pudingport a tejjel és a 2 ek cukorral a szokott módon elkészítjük. A megolvasztott bevonót csíkokban a kihűlt tortalapra csorgatjuk. A tejszínt felverjük a maradék cukorral és a habfixálóval, majd elkeverjük a kihűlt pudinggal és a felkockázott tejkaramellák 2/3-ával. A krémmel megkent tortalapot megszórjuk a maradék tejkaramellával és tortadarával, majd hűtőbe tesszük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem