Karamellás torta
Karamellás torta
  • timer10 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 14 dekagramm
  • liszt - 12 dekagramm
  • Ráma - 12 dekagramm
  • tej - 4 dl
  • tojás - 3 darab
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • só - 1 csipetnyi
  • csokoládés pudingpor - 1 csomag
  • karamellás pudingpor - 1 csomag
  • sütőpor - 1 teáskanál
  • rum, vagy egy kevés rumaroma - 3 evőkanál
  • tortadara, vagy bonbon - 12 dekagramm
  • tortabevonó - 5 dekagramm
  • tejkaramella - 18 darab
  • tejszín - 3 dl
  • habfixáló vagy 1 csomag zselatinpor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A Ramát kikeverjük a 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval. Beledolgozzuk a tojásokat, a csokoládés pudingporral és a sütőporral elvegyített lisztet, majd a rumot, vagy a rumaromát. Beleforgatunk 10 dkg tortadarát és a masszát Ramával kikent, zsemlemorzsával meghintett kapcsos tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. A karamellás pudingport a tejjel és a 2 ek cukorral a szokott módon elkészítjük. A megolvasztott bevonót csíkokban a kihűlt tortalapra csorgatjuk. A tejszínt felverjük a maradék cukorral és a habfixálóval, majd elkeverjük a kihűlt pudinggal és a felkockázott tejkaramellák 2/3-ával. A krémmel megkent tortalapot megszórjuk a maradék tejkaramellával és tortadarával, majd hűtőbe tesszük.