Feltöltve:

Karamellkrémes sarok

40
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás6 darab
kristálycukor16 dekagramm
liszt16 dekagramm
sütőpor1 darab
kakaópor2 evőkanál
étolaj0.5 dl

A tepsi kikenéséhez

Ráma1 darab
liszt1 darab

A pudingkrémhez

vaníliás pudingpor1.5 csomag
tej5 dl
kristálycukor13 dekagramm
tojásfehérje7 darab
kakaópor2 evőkanál

A karamellkrémhez

kristálycukor14 dekagramm
habtejszín5.5 dl

A díszítéshez

kakaópor vagy tortadara, vagy csokireszelék1 kevés

Desszertek: Karamellkrémes sarok a sok Sütemények , Krémes recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához verjünk kemény habot a szétválasztott tojások fehérjéjéből meg a cukorból és keverjük bele a sárgáját. Adjuk hozzá a sütő és a kakaóporral elkevert lisztet, majd dolgozzuk bele az olajat. Töltsük Ramával kikent, liszttel meghintett tepsibe és előmelegített sütőben süssük meg. Keverjük a pudingport csomómentesre a tejjel és 7 dkg cukorral, majd főzzük fel és hűtsük ki. Közben vízfürdőn verjük sűrűre a 7 tojásfehérjét és a többi cukrot. Emeljük ki a vízfürdőből, verjük habbá és forgassuk a pudingba. Keverjük krémesre és a felét fessük be a kakaóporral. Karamellizáljuk a 14 dkg cukrot és öntsük hozzá a felforrósított tejszínt. Kevergetve főzzük fel, majd miután kihűlt, verjünk belőle kemény habot. Kenjük meg a kakaós tésztát a világos, majd a sötét pudingkrémmel és oszlassuk el rajta a karamellkrémet. Tegyük a hűtőbe, amíg megdermed. Vágjuk tortacikk alakú szeletekre és díszítsük tetszés szerint.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem