Karamellkrémes sarok
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 16 dekagramm | |
liszt | 16 dekagramm | |
sütőpor | 1 darab | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
étolaj | 0.5 dl |
A tepsi kikenéséhez
Ráma | 1 darab | |
---|---|---|
liszt | 1 darab |
A pudingkrémhez
vaníliás pudingpor | 1.5 csomag | |
---|---|---|
tej | 5 dl | |
kristálycukor | 13 dekagramm | |
tojásfehérje | 7 darab | |
kakaópor | 2 evőkanál |
A karamellkrémhez
kristálycukor | 14 dekagramm | |
---|---|---|
habtejszín | 5.5 dl |
A díszítéshez
kakaópor vagy tortadara, vagy csokireszelék | 1 kevés |
---|
Desszertek: Karamellkrémes sarok a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
A tésztához verjünk kemény habot a szétválasztott tojások fehérjéjéből meg a cukorból és keverjük bele a sárgáját. Adjuk hozzá a sütő és a kakaóporral elkevert lisztet, majd dolgozzuk bele az olajat. Töltsük Ramával kikent, liszttel meghintett tepsibe és előmelegített sütőben süssük meg. Keverjük a pudingport csomómentesre a tejjel és 7 dkg cukorral, majd főzzük fel és hűtsük ki. Közben vízfürdőn verjük sűrűre a 7 tojásfehérjét és a többi cukrot. Emeljük ki a vízfürdőből, verjük habbá és forgassuk a pudingba. Keverjük krémesre és a felét fessük be a kakaóporral. Karamellizáljuk a 14 dkg cukrot és öntsük hozzá a felforrósított tejszínt. Kevergetve főzzük fel, majd miután kihűlt, verjünk belőle kemény habot. Kenjük meg a kakaós tésztát a világos, majd a sötét pudingkrémmel és oszlassuk el rajta a karamellkrémet. Tegyük a hűtőbe, amíg megdermed. Vágjuk tortacikk alakú szeletekre és díszítsük tetszés szerint.