Karamellkrémes sarok
Karamellkrémes sarok
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 6 darab
    • kristálycukor - 16 dekagramm
    • liszt - 16 dekagramm
    • sütőpor - 1 darab
    • kakaópor - 2 evőkanál
    • étolaj - 0.5 dl

    A tepsi kikenéséhez

    • Ráma - 1 darab
    • liszt - 1 darab

    A pudingkrémhez

    • vaníliás pudingpor - 1.5 csomag
    • tej - 5 dl
    • kristálycukor - 13 dekagramm
    • tojásfehérje - 7 darab
    • kakaópor - 2 evőkanál

    A karamellkrémhez

    • kristálycukor - 14 dekagramm
    • habtejszín - 5.5 dl

    A díszítéshez

    • kakaópor vagy tortadara, vagy csokireszelék - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A tésztához verjünk kemény habot a szétválasztott tojások fehérjéjéből meg a cukorból és keverjük bele a sárgáját. Adjuk hozzá a sütő és a kakaóporral elkevert lisztet, majd dolgozzuk bele az olajat. Töltsük Ramával kikent, liszttel meghintett tepsibe és előmelegített sütőben süssük meg. Keverjük a pudingport csomómentesre a tejjel és 7 dkg cukorral, majd főzzük fel és hűtsük ki. Közben vízfürdőn verjük sűrűre a 7 tojásfehérjét és a többi cukrot. Emeljük ki a vízfürdőből, verjük habbá és forgassuk a pudingba. Keverjük krémesre és a felét fessük be a kakaóporral. Karamellizáljuk a 14 dkg cukrot és öntsük hozzá a felforrósított tejszínt. Kevergetve főzzük fel, majd miután kihűlt, verjünk belőle kemény habot. Kenjük meg a kakaós tésztát a világos, majd a sötét pudingkrémmel és oszlassuk el rajta a karamellkrémet. Tegyük a hűtőbe, amíg megdermed. Vágjuk tortacikk alakú szeletekre és díszítsük tetszés szerint.