kakaópor vagy tortadara, vagy csokireszelék
- 1 kevés
Elkészítés:
A tésztához verjünk kemény habot a szétválasztott tojások fehérjéjéből meg a cukorból és keverjük bele a sárgáját. Adjuk hozzá a sütő és a kakaóporral elkevert lisztet, majd dolgozzuk bele az olajat. Töltsük Ramával kikent, liszttel meghintett tepsibe és előmelegített sütőben süssük meg. Keverjük a pudingport csomómentesre a tejjel és 7 dkg cukorral, majd főzzük fel és hűtsük ki. Közben vízfürdőn verjük sűrűre a 7 tojásfehérjét és a többi cukrot. Emeljük ki a vízfürdőből, verjük habbá és forgassuk a pudingba. Keverjük krémesre és a felét fessük be a kakaóporral. Karamellizáljuk a 14 dkg cukrot és öntsük hozzá a felforrósított tejszínt. Kevergetve főzzük fel, majd miután kihűlt, verjünk belőle kemény habot. Kenjük meg a kakaós tésztát a világos, majd a sötét pudingkrémmel és oszlassuk el rajta a karamellkrémet. Tegyük a hűtőbe, amíg megdermed. Vágjuk tortacikk alakú szeletekre és díszítsük tetszés szerint.