Karamellpite
Karamellpite
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • finomliszt - 35 dekagramm
    • Ráma - 15 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • sütőpor - 1 csomag
    • porcukor - 12 dekagramm
    • tej - 1 kevés

    A krémhez

    • kristálycukor - 15 dekagramm
    • víz - 1 dl
    • tej - 4 dl
    • finomliszt - 4 púpos evőkanál
    • porcukor - 20 dekagramm
    • Ráma - 20 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalót összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyen sodorható tésztát kapjunk, kb. 1 dl-vel. Két részre osztjuk, majd 2 lapot sütünk belőle.
    2. Krém készítése: a 15 dkg kristálycukrot karamellizáljuk, majd 1 dl forró vízzel felöntjük. Addig keverjük, amíg teljesen felolvad. A tejet a liszttel összekeverjük csomómentesre és a karamellel összefőzzük. A Ramát a porcukorral kikeverjük és a kihűlt karamell krémmel habosra keverjük.
    3. A 2 tésztalap közé töltjük, egy keveset hagyunk a süteményünk tetejére, majd darált dióval megszórjuk. Nagyon finom, olcsó sütemény. Próbáljátok ki.