Kardamomos kuglóf
Desszertek: Kardamomos kuglóf a sok Kuglóf recept közül.
Elkészítés
Az élesztőt pici cukorral és csipet liszttel langyos tejben felfuttatjuk. A Ramát felolvasztjuk.
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, beletesszük a cukrot, a tojást, a Ramát, a sót és a fűszert, valamint az élesztős tejet. Fényes, ruganyos tésztát gyúrunk belőle, majd 30-40 percig kelesztjük.
A krémhez a Ramát, a kávéport és a kakaóport összekeverjük úgy, hogy kenhető, egynemű masszát kapjunk.
A tésztát gyúródeszkán széthúzogatjuk, vagy kisodorjuk téglalappá. A krémmel vékonyan megkenjük, a hosszabb oldalától feltekerjük és egy 24 cm átmérőjű kiolajozott kuglófformába tesszük, a végeit összecsippentjük.
A tetejét tojással megkenhetjük. Duplájára kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 °C-on 30-40 percig sütjük.