Kardinális szelet
Hozzávalók
tojásfehérje | 8 darab | |
---|---|---|
cukor | 18 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
tojássárgája | 3 darab | |
porcukor | 5 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
liszt | 5 dekagramm | |
baracklekvár | 15 dekagramm |
Desszertek: Kardinális szelet a sok
Elkészítés
A tojásfehérjéket verjük habbá úgy, hogy közben apránként a cukrot beleszórjuk. A két egész tojást a tojássárgákkal meg a porcukorral keverjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a lisztet és alaposan dolgozzuk el. Fektessünk a tepsire két darab sütőpapírt. A fehér masszát töltsük csillagcsöves nyomózsákba és nyomjunk a papírokra hosszában 3-3 csíkot úgy, hogy köztük 1-1 ujjnyi távolság maradjon. Ezt töltsük ki a sárga masszával. Tegyük a tepsit előmelegített sütőbe és 190 fokon 15-20 perc alatt süssük meg. Fejtsük le róla a papírt, majd az alsó felüket kenjük meg baracklekvárral és tapasszuk egymáshoz. Rövid ideig pihentessük, majd kétujjnyi vastagon szeleteljük fel. Szitálhatunk rá porcukrot is.