Karnevál szelet
Hozzávalók
Tésztához
tojássárgája | 5 darab | |
---|---|---|
porcukor | 15 dekagramm | |
liszt | 2 evőkanál | |
csokoládés puding | 0.5 csomag | |
sütőpor | 1 kávéskanál | |
kakaó | 5 evőkanál | |
tojásfehérje keményre vert habja | 5 darab |
Krémhez
tej | 2 dl | |
---|---|---|
tojássárgája | 5 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
liszt | 1 evőkanál | |
Ráma | 20 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm |
Mázhoz
tojásfehérje | 5 darab | |
---|---|---|
cukor | 25 dekagramm |
Tetejére
csokireszelék | 1 darab |
---|
Desszertek: Karnevál szelet a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit, mint egy piskótát kikeverjük és megsütjük. Krém: a tejet, tojássárgákat, vaníliás cukrot, lisztet sűrűre főzzük, kihűtjük és hozzáadjuk a kihabosított cukros Ramát. Összekeverjük és a tészta tetejére kenjük. Az 5 tojásfehérjét a porcukorral gőz felett keményre verjük és a krémre simítjuk. Csokit reszelünk a tetejére.