Feltöltve:

Kassai szelet

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A rátéthez

olvasztott méz1 evőkanál
mazsola6 dekagramm

A bevonathoz

olaj1 teáskanál
fehér csokoládé5 dekagramm
olaj1 evőkanál
tortabevonó tejcsokoládé10 dekagramm

A habhoz

reszelt csokoládé1 szelet
cukor15 dekagramm
darált mogyoró15 dekagramm
tojásfehérje3 darab

A tésztához

liszt35 dekagramm
vaníliás cukor0.5 csomag
tojássárgája3 darab
őrült fahéj1 csipetnyi
citrom reszelt héja1 darab
cukor10 dekagramm
Ráma25 dekagramm
sütőpor1 darab

Desszertek: Kassai szelet a sok

Elkészítés

1

35 deka lisztet jól összegyúrunk 1 csomag sütőporral, 25 dkg Ramával, 10 dkg cukorral, valamint 1 citrom reszelt héjával, csipetnyi őrölt fahéjjal, 3 tojássárgával és 1/2 csomag vaníliás cukorral.





2

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe kisujjnyi vastagon tesszük és 5-6 deka mazsolával megszórjuk, melyeket ujjal a tésztába nyomkodunk.
Ezután villával megszurkálva, a süteményt forró sütőben felemelkedésig, illetve gyenge sárgulásig sütjük.

3

A nem teljesen megsült tészta tetejére a langyos mézzel
való bekenés után még a következő habot kenjük egyenletesen: 15 deka őrölt mogyorót 15 deka cukorral, 1 szelet reszelt csokoládéval és 3 tojásfehérjével habosra keverünk.

4

A tepsit ezután ismét a sütőbe helyezzük és a teljes átsütésig tovább sütjük.

5

A mázhoz a kétféle csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.

6

Négyzet alakú szeletekre vágva szolgáljuk fel.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem