Kassai szelet
Hozzávalók
A rátéthez
olvasztott méz | 1 evőkanál | |
---|---|---|
mazsola | 6 dekagramm |
A bevonathoz
olaj | 1 teáskanál | |
---|---|---|
fehér csokoládé | 5 dekagramm | |
olaj | 1 evőkanál | |
tortabevonó tejcsokoládé | 10 dekagramm |
A habhoz
reszelt csokoládé | 1 szelet | |
---|---|---|
cukor | 15 dekagramm | |
darált mogyoró | 15 dekagramm | |
tojásfehérje | 3 darab |
A tésztához
liszt | 35 dekagramm | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 0.5 csomag | |
tojássárgája | 3 darab | |
őrült fahéj | 1 csipetnyi | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
cukor | 10 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
sütőpor | 1 darab |
Desszertek: Kassai szelet a sok
Elkészítés
35 deka lisztet jól összegyúrunk 1 csomag sütőporral, 25 dkg Ramával, 10 dkg cukorral, valamint 1 citrom reszelt héjával, csipetnyi őrölt fahéjjal, 3 tojássárgával és 1/2 csomag vaníliás cukorral.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe kisujjnyi vastagon tesszük és 5-6 deka mazsolával megszórjuk, melyeket ujjal a tésztába nyomkodunk.
Ezután villával megszurkálva, a süteményt forró sütőben felemelkedésig, illetve gyenge sárgulásig sütjük.
A nem teljesen megsült tészta tetejére a langyos mézzel
való bekenés után még a következő habot kenjük egyenletesen: 15 deka őrölt mogyorót 15 deka cukorral, 1 szelet reszelt csokoládéval és 3 tojásfehérjével habosra keverünk.
A tepsit ezután ismét a sütőbe helyezzük és a teljes átsütésig tovább sütjük.
A mázhoz a kétféle csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
Négyzet alakú szeletekre vágva szolgáljuk fel.