Kata csokis túrós csodatortája
Hozzávalók
+ 15 dkg cukor | 4 evőkanál |
---|---|
kakaópor | 2 evőkanál |
liszt | 10 dekagramm |
tojás | 4 darab |
sütőpor | 0.5 csomag |
olaj | 0.7 dl |
tehéntúró | 0.75 kilogramm |
citrom reszelt héja és leve | 2 darab |
narancs reszelt héja és leve | 1 darab |
narancs héja | 1 darab |
növényi tejszín | 3 dl |
zselatin fix | 3 darab |
csokoládé olvasztva | 1 tábla |
Desszertek: Kata csokis túrós csodatortája a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Tészta.: a 4 tojást kettéválasztom, a tojásfehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval és félreteszem. Négy tojássárgát fehéredésig keverek a 4 ek porcukorral, majd amikor ez megvan akkor hozzáadom az olajat és ezzel is elkeverem. Laza mozdulatokkal összekeverem a kemény tojásfehérjével. Ezután keverem csak hozzá a kakaóporos, sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm és kb. 20-25 perc alatt megsütöm. Közben nekiállok a túrókrémnek. Először a tejszínt verem fel keményre, majd félreteszem addig amíg a túróval dolgozom. A túrót nagy tálban összetöröm és hozzáadom a 2 db citrom reszelt héját és levét, plusz a 2 narancs reszelt héját és az egyik levét, majd ezeket összekeverem jó alaposan. Közben a tejszínt is hozzáadom amit félretettem és végül a cukrot is. Az egészet jó alaposan összekeverem. A torta tetejét egy centi vastagságban levágom és félreteszem, majd a túrós krém 80%-val megkenem a tortalapot és ráteszem a levágott részt. Vízgőz felett felolvasztom a csokit, belekeverem a maradék túrókrémbe és rákenem a torta tetejére. A második narancs gerezdjeivel díszíthető a torta teteje.