Kata málnás tortája
Hozzávalók
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 12 dekagramm | |
liszt | 12 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
málna (kb) | 0.5 kilogramm | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
habtejszín | 750 milliliter | |
ét-tortabevonó | 1 tábla | |
piros tortazselé | 1 csomag | |
porcukor | 4 evőkanál | |
habfixáló | 0.5 csomag | |
tej | 0.5 liter | |
pirított mandula | 1 kevés |
Desszertek: Kata málnás tortája a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Hat tojásból, 12 dkg cukorból, 12 dkg lisztből és a vaníliás cukorból piskótát sütünk, majd ha kihűlt, 3 lapot vágunk belőle. A pudingot 0,5 l tejjel sűrűre főzzük és kihűtjük. A málna háromnegyedét turmixgépbe tesszük a kb 4 evőkanál porcukorral és összepürésítjük. Ha kész és elég édes, akkor hozzákeverjük a pudinghoz. 500 ml habtejszínt felverünk fél csomag habfixálóval és a pudingos-málnás krémbe keverjük. Ezt a krémet betöltjük a piskótalapok közé és fél órára hűtőbe tesszük. A piros tortazselét a hátoldalán leírtak szerint megfőzzük. A megmaradt málnát kis tálba tesszük és beborítjuk a zselével, majd kifagyasztjuk. Közben felverjük a maradék tejszínt egy kis cukorral és megpirítjuk a mandulát. Ha a torta kellőképpen lehűlt, akkor bevonjuk a tejszínhabbal, az oldalát pedig a pirított mandulával. Az ét-tortabevonót vízgőz felett megolvasztjuk, mintákat nyomunk sütőpapírra és megdermesztjük. Amikor a zselé és a csoki is megdermedt, akkor rátesszük a tortánkra és kb fél órára ismét visszatesszük a hűtőbe.