Feltöltve:

Kata málnás tortája

180
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojás6 darab
cukor12 dekagramm
liszt12 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
málna (kb)0.5 kilogramm
vaníliás pudingpor1 csomag
habtejszín750 milliliter
ét-tortabevonó1 tábla
piros tortazselé1 csomag
porcukor4 evőkanál
habfixáló0.5 csomag
tej0.5 liter
pirított mandula1 kevés

Desszertek: Kata málnás tortája a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Hat tojásból, 12 dkg cukorból, 12 dkg lisztből és a vaníliás cukorból piskótát sütünk, majd ha kihűlt, 3 lapot vágunk belőle. A pudingot 0,5 l tejjel sűrűre főzzük és kihűtjük. A málna háromnegyedét turmixgépbe tesszük a kb 4 evőkanál porcukorral és összepürésítjük. Ha kész és elég édes, akkor hozzákeverjük a pudinghoz. 500 ml habtejszínt felverünk fél csomag habfixálóval és a pudingos-málnás krémbe keverjük. Ezt a krémet betöltjük a piskótalapok közé és fél órára hűtőbe tesszük. A piros tortazselét a hátoldalán leírtak szerint megfőzzük. A megmaradt málnát kis tálba tesszük és beborítjuk a zselével, majd kifagyasztjuk. Közben felverjük a maradék tejszínt egy kis cukorral és megpirítjuk a mandulát. Ha a torta kellőképpen lehűlt, akkor bevonjuk a tejszínhabbal, az oldalát pedig a pirított mandulával. Az ét-tortabevonót vízgőz felett megolvasztjuk, mintákat nyomunk sütőpapírra és megdermesztjük. Amikor a zselé és a csoki is megdermedt, akkor rátesszük a tortánkra és kb fél órára ismét visszatesszük a hűtőbe.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem