Feltöltve:

Katica torta

240
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojás szétválasztva2 darab
cukor10 dekagramm
napraforgó olaj0.75 dl
tej0.75 dl
liszt (ebből 2 ek kakaó volt)17.5 dekagramm
cukor a tojáshabhoz4 dekagramm
habfixáló1 darab
sárgabaracklekvár1 darab

Csokikrém

tojás4 darab
cukor20 dekagramm
kakaópor1 evőkanál
étcsokoládé10 dekagramm
Ráma25 dekagramm

Csokoládémáz

szitált kakaópor2 evőkanál
cukor3 evőkanál
víz3 evőkanál
csokoládé2 kocka

Díszítés

piros színű marcipán35 dekagramm

Desszertek: Katica torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Első nap: a torta nedves és száraz elemeit összekeverjük és tojáshabbal lazítjuk. 175 C-on kb. 30 percig sütjük. (2x sütöttem meg, mert a 26 cm-es formára volt szükség).

2

A krémhez gőz fölött, folytonos keverés mellett összefőzzük a tojást, a cukrot és a kakaóport. Ha egyneműsítettük, akkor az apró darabokra vágott, jó minőségű csokoládét is beletesszük és folytatjuk a keverést. A szoba-hőmérsékletűre hűlt krémhez hozzádolgozzuk a habfixet és a habosra kevert Ramát. Másnapig a hűtőben várja a folytatást.

3

Második nap: egymásra tesszük a két lapot. (A domborúra sült lapoknak megörültem, mert az egyik domború lap pont szép lett a katica hátának, míg a másikat egyenesre tudtam vágni). A potrohot kialakítjuk. Az előző nap elkészített krémmel megtöltjük.

4

A szárnyakra is kenünk krémet, de csak vékonyan. A hulladékból lesz a fej. A fejhez összemorzsoljuk a tésztaforgácsot és 1-2 kanál sárgabaracklekvárral összedolgozzuk. Nem szükséges mást hozzáadni, mert a tészta ízes.

5

A klasszikus csokimázzal bevonjuk a katica testét és a fejét. Rama helyett 2-3 kocka jó minőségű csokoládéval tesszük selymessé. Rögtön a tésztára öntjük, majd szórhatunk rá egy kis csokidarát és hagyjuk megdermedni. A maradék mázat tegyük el a pöttyökhöz és a fej rögzítéséhez. Pár óra állás után szépen elsimítjuk egy nedves késsel.

6

Mielőtt a marcipánnal bevonnánk a tortát jó, ha legalább egy éjszakát áll a hűtőben. Harmadik nap: a marcipánt 2 nejlon között nyújtjuk ki, mert könnyen fordítható, az állagát nem torzítjuk porcukorral, keményítővel, Ramával. Középen egyenesen elvágjuk. Erre kiválóan alkalmas a pizzavágó, mert a marcipán nem gyűrődik, húzódik.

7

Fóliás, vagy gumikesztyűs kézzel tudjuk megfogni a marcipánt ujjlenyomat nélkül és ráhelyezni a tortára, majd rásimítani. Ekkor már a tortatálra kell helyezni a katicát és a fejet olvasztott csokoládéval rögzíteni. A legkisebb pogácsaszaggatóval bejelöljük a pöttyök helyét. A marcipánkarikákat nem távolítjuk el, hogy ne roncsoljuk a művet. Inkább egy kis "várárok" marad a pötty körül.

8

A csokoládé sűrűségét be kell állítani, ne legyen meleg, csak még éppen tudjon folyni. Hűvös helyen hagyjuk pihenni.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem