Katica torta
Katica torta
  • timer180 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • cukor - 20 dekagramm
    • liszt - 15 dekagramm
    • tojás - 4 darab
    • sütőpor - 1 csomag
    • víz - 8 evőkanál
    • kakaópor - 5 dekagramm

    A krémhez

    • tejszín - 5 dl
    • csokoládé (lehet ét, tej, vagy fehér) - 12 dekagramm
    • cukor - 1 kevés

    A díszítéshez

    • tejszín - 3 dl
    • ételfesték - 1 darab

    A katicához

    • keksz ledarálva - 1 csomag
    • tej - 1 darab
    • Ráma - 1 darab
    • kakaópor - 1 darab
    • marcipán a virágokhoz és a katicához (kb) - 5 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk: a tojásokat szétválasztva a cukrot, a vizet fele-fele arányban hozzáadva. Összekeverjük óvatosan a két felvert masszát, majd hozzákeverjük a lisztet, amibe belekevertük a sütőport és a kakaóport.
    2. A tejszínt felforraljuk és amikor már jól forr, bugyog, akkor hozzáadjuk a csokit és ezzel is forraljuk addig, amíg teljesen el nem olvad és szép egyneművé nem válik. Kihűtjük(, de minimum 3 órát kell állnia a hűtőben. Ha már jól kihűtöttük, akkor feltudjuk habosra verni.
    3. A kisült tésztát 2 vagy 3 részre vágjuk, megtöltjük a csokis krémmel és kis ideig hűtőben dermesztjük. Elkészítjük a katicát: a darált kekszet összekeverjük a tejjel, az olvasztott Ramában elkevert kakaóporral. Egy gömb formát a fejének és a testének is kibélelünk és kicsit hűtőbe rakjuk. Díszítésnek tejszínhabot verünk fel. Színezünk egy adagot a fűnek, egy adagot a katicának. A katicát a torta tetejére rakjuk és nyomózsák segítségével kipöttyözzük. Szemét, csápját marcipánból csináljuk meg. Díszíthetjük virágokkal is.