Katica túrótorta barackkal
Katica túrótorta barackkal
  • timer80 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • piskóta tallér - 1 csomag
  • túró vagy rikotta - 50 dekagramm
  • tejszínhab - 400 milliliter
  • csomag zselatin - 2 kis
  • barackbefőtt - 1 pohár
  • cukor - 1 kevés
  • citrom kifacsart leve és reszelt héja - 1 darab
  • fehér marcipánmassza - 1 csomag
  • piros ételfesték - 1 evőkanál
  • olvasztott Rama - 5 dekagramm
  • csokoládé - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tejszínt kemény habbá verjük. Az 1 dl baracklét felfőzzük a zselatinokkal, kicsit lehűtjük és az összetört túróhoz keverjük, majd óvatosan belekeverjük a tejszínt és az apróra vágott barackot. Cukorral és citromhéjjal, valamint citromlével ízesítjük.
  2. A kész krémet egy kerek, 22 cm átmérőjű, fóliával bélelt jénaiba rakjuk, a tetejére piskótakorongokat teszünk a talpukkal felfelé, hiszen kiborításkor ez lesz a torta alja. 15 percre a mélyhűtőbe rakjuk, hogy összeálljon.
  3. A marcipánmasszába belegyúrjuk az ételfestéket. Vigyázzunk a kezet is megfesti. Kinyújtjuk kb. 2 mm vastagra.
  4. 15 darab korongot apróra törünk és összekeverünk egy kis baracklével és az olvasztott Ramával, majd egy nagy golyót gyúrunk belőle. Ez lesz a katica feje.
  5. Az összeállt túrótortát egy üveglapra borítjuk és szép óvatosan ráhelyezzük a piros marcipánt, majd hozzáillesztjük a fejét.
  6. A csokoládét gőz fölött egy kanál olajjal felolvasztjuk, majd belemártunk 7 db korongot. Ezek lesznek a pöttyök és kenünk csokoládét a fejére is. Két ropit bekenünk csokival, ez lesz a szarva. A szeme cukorból van. Három órát állni kell a tortának a hűtőben.