A tejszínt kemény habbá verjük. Az 1 dl baracklét felfőzzük a zselatinokkal, kicsit lehűtjük és az összetört túróhoz keverjük, majd óvatosan belekeverjük a tejszínt és az apróra vágott barackot. Cukorral és citromhéjjal, valamint citromlével ízesítjük.
A kész krémet egy kerek, 22 cm átmérőjű, fóliával bélelt jénaiba rakjuk, a tetejére piskótakorongokat teszünk a talpukkal felfelé, hiszen kiborításkor ez lesz a torta alja. 15 percre a mélyhűtőbe rakjuk, hogy összeálljon.
A marcipánmasszába belegyúrjuk az ételfestéket. Vigyázzunk a kezet is megfesti. Kinyújtjuk kb. 2 mm vastagra.
15 darab korongot apróra törünk és összekeverünk egy kis baracklével és az olvasztott Ramával, majd egy nagy golyót gyúrunk belőle. Ez lesz a katica feje.
Az összeállt túrótortát egy üveglapra borítjuk és szép óvatosan ráhelyezzük a piros marcipánt, majd hozzáillesztjük a fejét.
A csokoládét gőz fölött egy kanál olajjal felolvasztjuk, majd belemártunk 7 db korongot. Ezek lesznek a pöttyök és kenünk csokoládét a fejére is. Két ropit bekenünk csokival, ez lesz a szarva. A szeme cukorból van. Három órát állni kell a tortának a hűtőben.