Feltöltve:

Katicabogár torta

180
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

víz (kb)2 dl
vanília ízű pudingpor, vagy keményítő1 evőkanál
cukor2 evőkanál
kisebb nektarin, lehet konzerv is5 darab
Ráma10 dekagramm
cukor3 evőkanál
vanília ízű pudingpor1 csomag
tej3 dl

Katica feje

rum vagy rumaroma1 kevés
tej1 dl
kristálycukor7.5 dekagramm
Ráma12.5 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
darált keksz25 dekagramm

Bevonat

marcipán1 darab
étcsokoládé1 darab

Tészta

tojásból sütött piskótalap6 darab

Desszertek: Katicabogár torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Először elkészítjük a katicabogár fejét. A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral. Ezután egy edényben a Ramát a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a Rama és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot, vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és a úgy formázzuk, hogy megfelelő méretű legyen a katicabogár testéhez képest kb. Két kis golyót is formázunk, ez lesz a katica szarva.

2

Ezután betesszük a hűtőbe addig, amíg a csokimázat elkészítjük. Ehhez gőz felett 1 tábla étcsokit egy kevés étolajjal felolvasztunk. Ha elolvadt a csoki a masszára kenjük és a kis gömböket is bevonjuk, majd fogpiszkálóra tűzzük és a katica fejébe nyomjuk amíg a csoki nem köt meg. Ezután a hűtőbe tesszük az egészet, hogy a csoki meg tudjon dermedni.

3

A töltelékhez a tejjel és a 3 evőkanál cukorral a szokásos módon sűrűre főzzük a pudingport, majd kevergetve hagyjuk kihűlni. A szoba-hőmérsékletű Ramát habosra keverjük, a hideg pudingos masszát kanalanként keverjük hozzá, jó krémes állagot kell kapnunk.

4

A megtisztított barackokat felkockázzuk. Tetszés szerint cukrozva és annyi vízzel, hogy ellepje, pár percig pároljuk. Valamennyi levet leöntünk róla, amit majd a piskóta locsolgatásához használunk fel.

5

Egy evőkanál pudingport, vagy étkezési keményítőt kevés hideg vízzel csomómentesre keverünk, hozzáadjuk a barackhoz és besűrítjük vele a levét, majd ezt is kihűtjük.

6

A formát először folpackkal béleljük ki, hogy könnyebben tudjuk majd kiborítani belőle a kész süteményt. A piskótalapból a forma méretének megfelelően háromszögeket vágunk, kibéleljük velük a formát. Kissé meglocsolgatjuk a tésztát a félretett sziruppal úgy, hogy ne ázzon át.

7

Egy réteg barackos masszát terítünk el benne, erre kerül a vaníliás krém. A piskótalappal úgy ügyeskedünk a szabásnál, hogy a torta tetejére is jusson, ami majd az alja lesz. Nekem ezt két félkör alakban sikerült kivágni. A leeső maradék nagyobb darabokból a krém tetejét befedjük. Ezt a tésztaréteget is meglocsoljuk a sziruppal, ismét barackos réteg és vaníliás krém következik, végül befedjük a két félkörös darabbal. Fóliával letakarjuk, ráteszünk egy vágódeszkát, kissé lenyomatjuk vele és hűtőbe tesszük dermedni.

8

Kiborítjuk a formából a tortát, bevonjuk és tetszés szerint alakítjuk, díszítjük. Én az olvasztott csokit sütőpapíron elkentem egyenletesen, hűtőbe tettem, utána szúrtam ki belőle a korongokat a hátára.

9

A marcipánmasszát két sütőpapír között nyújtottam ki megfelelő méretűre, majd a vékonyan, lekvárral megkent katicára helyeztem.

10

Ezután kiszúrtam a pöttyök helyét és a csokis korongokat ezekbe a résekbe ragasztottam cukorszirup segítségével. A katicabogár fejéhez pedig egy kis maradék marcipánt és kockacukrot használtam fel díszítésképpen.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem