Kávébonbon diabetikus csokoládéból, xilittel
Desszertek: Kávébonbon diabetikus csokoládéból, xilittel a sok Bonbon recept közül.
Elkészítés
A csokoládé krémet (ganache-t)készítjük el először,úgy hogy melegítjük a tejszínt majd mikor már habzik, akkor levesszük a tűzről és az összetört diabetikus étcsokoládét beletesszük. Addig keverjük habverővel, amíg homogén masszát nem kapunk.
Ezután tegyük bele a többi hozzávalót,de óvatosan,hogy ne csomósodjon. Ne az összes krémhez tegyük a szárazanyagokat,hanem vegyünk ki egy keveset abban keverjük el, majd így tegyük a teljes adaghoz.
A kávés-csokis krémünket öntsük kocka alakú bonbon formákba, és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
Másnap gőz fölött felolvasztjuk a diabetikus tejcsokoládénkat és kissé hűtsük vissza, de folyós maradjon.
Kivesszük a formából a megszilárdult kávés-csokis kockákat és a folyós csokoládéba mártjuk őket.
Transzferfóliából vágunk a bonbonunk nagyságának megfelelő kockákat és a frissen mártott bonbonok tetejére teszünk azokat.
Hagyjuk dermedni a bonbonokat kb 10-12C-on majd ha megdermedt a bevonat akkor a fóliát lehúzzuk a tetejéről és kész a finom,mutatós cukormentes bonbonunk.