Kávéhabos piskóta (hamis tiramisu)
Desszertek: Kávéhabos piskóta (hamis tiramisu) a sok Tiramisu recept közül.
Elkészítés
A mascarponét az ízlés szerinti mennyiségű cukorral jól kikeverni. A vizet felforralni, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett hozzáadni a zselatint, és simára keverni. Hagyni kihűlni, majd a cukros-mascarponéhoz keverni. Közben a növényi tejszínt kemény habbá verni, majd kisebb adagokban ezt is a masszához keverni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral úgy, hogy pár centivel a tepsi széle fölé érjen, (így könnyen meglehet majd fogni, és kiemelni a formából). A tejet a lefőzött kávéval és egy pici cukorral meglangyosítani, majd a babapiskótát egyesével belemártani, vigyázva, hogy ne ázzon el, és szépen egymás mellé helyezni a tepsibe. Ízlés szerint meglocsolni mandulás likőrrel, majd a fele mennyiségű krémet egyenletesen rákenni. Tetejét megszórni a kakaóval. Ezt szintén befedni egy sor tejbe mártott piskótával, és meglocsolni a likőrrel. Végül egyenletesen rákenni a megmaradt krémet, és a tetejét szintén kakaóval jól megszórni. Pár órára hűtőbe tenni, majd a sütőpapír segítségével kiemelni, és ízlés szerinti méretűre felvágni.