Kávéhabos piskóta (hamis tiramisu)
Kávéhabos piskóta (hamis tiramisu)
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • babapiskóta - 40 darab
  • mascarpone - 25 dekagramm
  • növényi tejszín - 5 dl
  • 3 in 1 instant kávé - 2 csomag
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • cukor - 1 darab
  • tej - 1 darab
  • lefőzőtt feketekávé - 1 adag
  • mandulalikőr - 1 kevés
  • kakaó - 1 darab
  • zselatin - 1 gramm
  • víz - 1 dl

Elkészítés:

  1. A mascarponét az ízlés szerinti mennyiségű cukorral jól kikeverni. A vizet felforralni, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett hozzáadni a zselatint, és simára keverni. Hagyni kihűlni, majd a cukros-mascarponéhoz keverni. Közben a növényi tejszínt kemény habbá verni, majd kisebb adagokban ezt is a masszához keverni. Egy tepsit kibélelni sütőpapírral úgy, hogy pár centivel a tepsi széle fölé érjen, (így könnyen meglehet majd fogni, és kiemelni a formából). A tejet a lefőzött kávéval és egy pici cukorral meglangyosítani, majd a babapiskótát egyesével belemártani, vigyázva, hogy ne ázzon el, és szépen egymás mellé helyezni a tepsibe. Ízlés szerint meglocsolni mandulás likőrrel, majd a fele mennyiségű krémet egyenletesen rákenni. Tetejét megszórni a kakaóval. Ezt szintén befedni egy sor tejbe mártott piskótával, és meglocsolni a likőrrel. Végül egyenletesen rákenni a megmaradt krémet, és a tetejét szintén kakaóval jól megszórni. Pár órára hűtőbe tenni, majd a sütőpapír segítségével kiemelni, és ízlés szerinti méretűre felvágni.