Kávékrémes bonbon
Desszertek: Kávékrémes bonbon a sok Bonbon recept közül.
Elkészítés
A csokiburokhoz vízfürdő felett felolvasztjuk a csokoládét. Figyeljünk arra, hogy ne melegítsük 45 °C fölé. Ezt cukrászhőmérővel ellenőrizhetjük. Ezután a csokit temperáljuk, ettől lesz fényes és ropogós.
A bonbonformákat teletöltjük csokival. Picit várunk, majd a formákat fejjel lefelé fordítjuk, kicsorgatjuk belőle a felesleges csokit. Így szép bevonatot kapunk a formák alján és oldalán. Betesszük a formákat a hűtőbe.
A krémhez összekeverjük a mascarpone sajtot a kávéporral és a cukorral. A kihűlt bonbonformát teletöltjük, de csak annyira, hogy csokiból tudjunk "talpat" önteni. Hűtőbe tesszük.
A maradék csokoládét újra temperáljuk és teletöltjük a formákat. Hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen. Pár óra múlva kivesszük a formákból. Ajándéknak is kiváló.