Kávékrémes bonbon
Kávékrémes bonbon
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • mascarpone sajt - 7 dekagramm
    • kávé - 2 evőkanál
    • cukor - 2 teáskanál

    Csokiburok

    • jó minőségű, min. 70 %-os étcsokoládé - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A csokiburokhoz vízfürdő felett felolvasztjuk a csokoládét. Figyeljünk arra, hogy ne melegítsük 45 °C fölé. Ezt cukrászhőmérővel ellenőrizhetjük. Ezután a csokit temperáljuk, ettől lesz fényes és ropogós.
    2. A bonbonformákat teletöltjük csokival. Picit várunk, majd a formákat fejjel lefelé fordítjuk, kicsorgatjuk belőle a felesleges csokit. Így szép bevonatot kapunk a formák alján és oldalán. Betesszük a formákat a hűtőbe.
    3. A krémhez összekeverjük a mascarpone sajtot a kávéporral és a cukorral. A kihűlt bonbonformát teletöltjük, de csak annyira, hogy csokiból tudjunk "talpat" önteni. Hűtőbe tesszük.
    4. A maradék csokoládét újra temperáljuk és teletöltjük a formákat. Hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen. Pár óra múlva kivesszük a formákból. Ajándéknak is kiváló.