Kávélikőrös szelet
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
liszt | 20 dekagramm | |
darált dió | 10 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
kávé | 1 dl | |
sütőpor | 0.5 csomag |
A krémhez
tejszín | 3 dl | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 1 csomag | |
cappuccino csokoládé ízű por | 10 dekagramm | |
rumaroma | 0.5 fiola | |
tejföl | 1 dl | |
porcukor | 5 dekagramm |
A megsült tészta locsolásához
főzött cappuccino (kb) | 1 dl |
---|
Desszertek: Kávélikőrös szelet a sok
Elkészítés
1
Az egész tojásokat felverjük keményre a cukorral, majd belekeverjük a többi alapanyagot. Jól kikeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 200 fokon15-20 percig sütjük. A kihűlt tésztát a főzött cappuccinoval meglocsoljuk.
2
A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a cappuccinot, a rumaromát, végül a tejfölt és a kihűlt tésztára simítjuk. A tetejét olvasztott csokival csurgatjuk le.