Kávés-diós-ostyatorta
Kávés-diós-ostyatorta
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Diós piskóta

    • tojás - 5 darab
    • porcukor - 5 evőkanál
    • finomliszt - 3 evőkanál
    • darált dióbél - 3 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • só - 1 csipetnyi

    Kávés krém

    • tojássárgája - 6 darab
    • kristálycukor - 20 dekagramm
    • erős feketekávé - 0.5 dl
    • Ráma - 30 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag

    Díszítés

    • roletti - 25 darab

    Elkészítés:

    1. Tészta: a hozzávalókból egy egyszerű diós piskótát sütünk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a dióval. A lisztben elkeverjük a sütőport és hozzáadjuk a tojáshoz. A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük és közepes lángon megsütjük.
    2. Kávés krém: a kémhez a tojássárgát kikeverjük a cukorral és a kávéval, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a habosra kevert Ramával összedolgozzuk.
    3. Ha kihűlt a piskóta megtöltjük a krémmel, a tetejét és az oldalát is megkenjük a kávékrémmel.
    4. Az oldalára kettétört rolettiket teszünk, a tetejét tetszés szerint díszítjük. Jó étvágyat.