Kávés-kekszes sütemény
Kávés-kekszes sütemény
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • puha Rama - 12 dekagramm
  • porcukor - 32 dekagramm
  • tojás - 4 darab
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • liszt - 20 dekagramm
  • csokoládé - 10 dekagramm

Krémhez

  • darált háztartási keksz - 30 dekagramm
  • erős feketekávé - 1 dl
  • puha Rama - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tojássárgákat a cukrokkal és a Ramával jól kikeverjük, a tojásfehérjéket felverjük kemény habnak. A sütőport hozzákeverjük a liszthez, majd a habot és a lisztet felváltva elvegyítjük a tojássárgás krémhez. Ramával kikent, lisztezett, kb. 23x39 cm-es tepsibe simítjuk a masszát és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon tűpróbáig sütjük. A krém hozzávalóit összedolgozzuk és a megsült, kihűlt tésztára kenjük. Csokoládémázzal bevonjuk, cukordísszel díszítjük a tetejét.