Kávés, krémes szelet
Hozzávalók
A krémhez
tojássárgája | 3 darab | |
---|---|---|
rum | 1 dl | |
rumaroma | 1 üvegcse | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
porcukor | 15 dekagramm | |
Vajas íz | 30 dekagramm | |
liszt | 4 dekagramm | |
kristálycukor | 20 dekagramm | |
tej | 4 dl |
A díszítéshez
színes szórócukorka | 1 kevés |
---|
A mázhoz
cukor | 15 dekagramm | |
---|---|---|
tojásfehérje | 3 darab |
A tésztához
tojás | 1 darab | |
---|---|---|
zsír | 6 dekagramm | |
kristálycukor | 6 dekagramm | |
kávé | 1.5 dl | |
finomliszt | 40 dekagramm | |
szalalkáli | 2 dekagramm |
Desszertek: Kávés, krémes szelet a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
1
A tésztához a cukrot szép világosra megpirítjuk, és felengedjük a kávéval, majd kihűtjük. A lisztet összekeverjük a szalalkálival, a zsírral, a tojással, és hozzáadjuk a kihűlt kávét. Jól összedolgozzuk. Normál tepsi hátán, 170 fokos sütőben, 10-12 perc alatt 3 lapot sütünk.
2
A krémhez a tojással összekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet, majd apránként hozzáadjuk a tejet, és jó sűrűre főzzük. A Vajas ízt habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt masszát és a végén a rumot.
3
A lapokat megtöltjük, a tetejére a fehérjét a cukorral gőz felett felverjük, és bevonjuk vele a süteményt. Tetszés szerint díszítjük.