Kávés, krémes szelet
Kávés, krémes szelet
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A krémhez

    • tojássárgája - 3 darab
    • rum - 1 dl
    • rumaroma - 1 üvegcse
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • porcukor - 15 dekagramm
    • Vajas íz - 30 dekagramm
    • liszt - 4 dekagramm
    • kristálycukor - 20 dekagramm
    • tej - 4 dl

    A díszítéshez

    • színes szórócukorka - 1 kevés

    A mázhoz

    • cukor - 15 dekagramm
    • tojásfehérje - 3 darab

    A tésztához

    • tojás - 1 darab
    • zsír - 6 dekagramm
    • kristálycukor - 6 dekagramm
    • kávé - 1.5 dl
    • finomliszt - 40 dekagramm
    • szalalkáli - 2 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tésztához a cukrot szép világosra megpirítjuk, és felengedjük a kávéval, majd kihűtjük. A lisztet összekeverjük a szalalkálival, a zsírral, a tojással, és hozzáadjuk a kihűlt kávét. Jól összedolgozzuk. Normál tepsi hátán, 170 fokos sütőben, 10-12 perc alatt 3 lapot sütünk.
    2. A krémhez a tojással összekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet, majd apránként hozzáadjuk a tejet, és jó sűrűre főzzük. A Vajas ízt habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt masszát és a végén a rumot.
    3. A lapokat megtöltjük, a tetejére a fehérjét a cukorral gőz felett felverjük, és bevonjuk vele a süteményt. Tetszés szerint díszítjük.