Kávés töltött ostya
Hozzávalók
krem
tojássárgája | 3 darab | |
---|---|---|
liszt | 3 evőkanál | |
erős, hideg feketekávé | 1 dl | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
tej | 1.5 dl | |
porcukor | 30 dekagramm | |
Ráma | 30 dekagramm | |
rumaroma | 1 kevés |
Alap
nagyméretű ostyalap | 1 csomag |
---|
Desszertek: Kávés töltött ostya a sok
Elkészítés
1
A tojássárgát összekeverjük a vaníliás cukorral, a liszttel, a kávéval és a tejjel. Állandóan kevergetve takaréklángon sűrű krémet főzünk belőle. A Ramát a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt masszát.
2
Az ostyalapokat megkenjük a rumos-kávé keverékével, majd megkenjük a krémmel.
3
Hűvös helyre tesszük, kicsit lepréseljük és 3-4 óra múlva szeletelhető.