Kávés töltött ostya
Kávés töltött ostya
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • tojássárgája - 3 darab
    • liszt - 3 evőkanál
    • erős, hideg feketekávé - 1 dl
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • tej - 1.5 dl
    • porcukor - 30 dekagramm
    • Ráma - 30 dekagramm
    • rumaroma - 1 kevés

    Alap

    • nagyméretű ostyalap - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. A tojássárgát összekeverjük a vaníliás cukorral, a liszttel, a kávéval és a tejjel. Állandóan kevergetve takaréklángon sűrű krémet főzünk belőle. A Ramát a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt masszát.
    2. Az ostyalapokat megkenjük a rumos-kávé keverékével, majd megkenjük a krémmel.
    3. Hűvös helyre tesszük, kicsit lepréseljük és 3-4 óra múlva szeletelhető.