Kávés tripla élvezet
Hozzávalók
A tésztához
tojásfehérje | 7 darab | |
---|---|---|
darált dió | 15 dekagramm | |
liszt | 4 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
cukor | 20 dekagramm | |
friss kék áfonya | 10 dekagramm |
A krémhez
franciakrémesízű pudingpor | 1 csomag | |
---|---|---|
tiramisuízű pudingpor | 2 csomag | |
Rama margarin | 25 dekagramm | |
tej | 5 dl | |
cukor | 3 evőkanál | |
babapiskóta | 30 dekagramm | |
instant 2 in 1 kávépor | 2 csomag | |
tejszín | 5 dl | |
habfixáló | 2 csomag |
A piskóta mártogatásához
friss presszókávé | 2 dl | |
---|---|---|
rumaroma | 2 evőkanál |
Desszertek: Kávés tripla élvezet a sok
Elkészítés
A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, és belekeverjük a többi hozzávalót. Megsütjük mint a piskótát, csak éppen a tetejére szórjuk az áfonyát. (180 fokos sütőben, 15 perc alatt. )
1. krém: 2 dl tej, 1 tasak franciakrémesízű pudingpor, 1 evőkanál cukor, 10 dkg Rama
2. krém: 3 dl tej, 2 evőkanál cukor, 2 tasak tiramisuízű puding, 15 dkg Rama
A pudingot a cukorral, a tejjel főzzük, a vajat utána melegen hozzákeverjük, majd a tésztára kenjük.
A babapiskótát belemártjuk a rum-kávé keverékébe, és sorba rárakjuk a krémes pudingra.
Ezután a Tiramisu pudinggal ugyanígy járunk el, azt is rákenjük a babapiskóta tetejére.
Az összeállításnál a sorrend: tészta-vaníliás krém-rumos kávés babapiskóta-tiramisu krém.
A tetejére tesszük a felvert tejszínhabot, aminek a felébe kávét öntünk.
Kis időre hűtőbe tesszük, és vízbemártott késsel szeleteljük.