Kávés tripla élvezet
Kávés tripla élvezet
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojásfehérje - 7 darab
    • darált dió - 15 dekagramm
    • liszt - 4 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • cukor - 20 dekagramm
    • friss kék áfonya - 10 dekagramm

    A krémhez

    • franciakrémesízű pudingpor - 1 csomag
    • tiramisuízű pudingpor - 2 csomag
    • Rama margarin - 25 dekagramm
    • tej - 5 dl
    • cukor - 3 evőkanál
    • babapiskóta - 30 dekagramm
    • instant 2 in 1 kávépor - 2 csomag
    • tejszín - 5 dl
    • habfixáló - 2 csomag

    A piskóta mártogatásához

    • friss presszókávé - 2 dl
    • rumaroma - 2 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, és belekeverjük a többi hozzávalót. Megsütjük mint a piskótát, csak éppen a tetejére szórjuk az áfonyát. (180 fokos sütőben, 15 perc alatt. )
    2. 1. krém: 2 dl tej, 1 tasak franciakrémesízű pudingpor, 1 evőkanál cukor, 10 dkg Rama
    3. 2. krém: 3 dl tej, 2 evőkanál cukor, 2 tasak tiramisuízű puding, 15 dkg Rama
    4. A pudingot a cukorral, a tejjel főzzük, a vajat utána melegen hozzákeverjük, majd a tésztára kenjük. A babapiskótát belemártjuk a rum-kávé keverékébe, és sorba rárakjuk a krémes pudingra. Ezután a Tiramisu pudinggal ugyanígy járunk el, azt is rákenjük a babapiskóta tetejére.
    5. Az összeállításnál a sorrend: tészta-vaníliás krém-rumos kávés babapiskóta-tiramisu krém. A tetejére tesszük a felvert tejszínhabot, aminek a felébe kávét öntünk. Kis időre hűtőbe tesszük, és vízbemártott késsel szeleteljük.