Kávétorta kókuszkrémmel
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 6 darab | |
tej | 7 dl | |
finomliszt | 18 dekagramm | |
kókuszreszelék | 10 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
kristálycukor | 24 dekagramm | |
szódabikarbóna | csipetnyi | |
erős feketekávé | 6 evőkanál | |
vanília ízű pudingpor | 1 csomag | |
őrölt feketekávé | 1 evőkanál |
Desszertek: Kávétorta kókuszkrémmel a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tésztához a tojássárgát a cukorral fehéredésig keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. A kávét kanalanként hozzáadjuk. A lisztet az őrölt kávéval és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük.
Egyenletesen egy Rama sütőmargarinnal kikent, lisztezett tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük.
Közben a krémhez a pudingport 1,5 deci tejjel és a kristálycukorral simára keverjük, majd a többi, időközben felforralt tejhez öntjük. Pár perc alatt sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Megvárjuk amíg teljesen kihűl, majd habverővel krémmé keverjük. A Rama sütőmargarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra.
Kanalanként hozzáadjuk a vaníliás kókuszkrémet is. A tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk és a krémmel úgy töltjük meg, hogy az oldalára meg a tetejére is jusson belőle.