Kávétorta kókuszkrémmel
Kávétorta kókuszkrémmel
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • tojás - 6 darab
  • tej - 7 dl
  • finomliszt - 18 dekagramm
  • kókuszreszelék - 10 dekagramm
  • porcukor - 15 dekagramm
  • kristálycukor - 24 dekagramm
  • szódabikarbóna - csipetnyi
  • erős feketekávé - 6 evőkanál
  • vanília ízű pudingpor - 1 csomag
  • őrölt feketekávé - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A tésztához a tojássárgát a cukorral fehéredésig keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. A kávét kanalanként hozzáadjuk. A lisztet az őrölt kávéval és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük.
  2. Egyenletesen egy Rama sütőmargarinnal kikent, lisztezett tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük.
  3. Közben a krémhez a pudingport 1,5 deci tejjel és a kristálycukorral simára keverjük, majd a többi, időközben felforralt tejhez öntjük. Pár perc alatt sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Megvárjuk amíg teljesen kihűl, majd habverővel krémmé keverjük. A Rama sütőmargarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra.
  4. Kanalanként hozzáadjuk a vaníliás kókuszkrémet is. A tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk és a krémmel úgy töltjük meg, hogy az oldalára meg a tetejére is jusson belőle.